Johan Akkerman

‘Leven met aandacht’ Stedelijk Museum Zwolle

De tentoonstelling ‘Leven met aandacht’ was een tentoonstelling over bewust leven. voor de inrichting werkte ik met duurzame sobere hergebruikte materialen. De kleurvlakken op de muur geïnspireerd op Barnett Newman’s’ Zips'(scheppingsmomenten) De kleurstellingen van antraciet wit en oker zijn ontleend aan iconen, mystiek en kloosterleven.

De tentoonstelling liet een breed scala aan initiatieven zien: van de Award-winnende, duurzame kleding van Anne Marie van der Veen tot bijzondere woonoplossingen en activiteiten van het Zwolse Dominicanenklooster om mensen dichter bij elkaar te brengen. Wie goed kijkt, ziet hoeveel initiatieven die in eerste instantie ver van elkaar lijken te staan, elkaar toch raken. Daarnaast werd kunst getoond die de thematiek van de tentoonstelling verbeeldt.  Betrokken kunstenaars: Map Renes, Marc Mulders.Anjet van Linge,Martijn Duifhuizen,Jan Pieter Gootjes ,Tom Waterreus , Esther Kroes,Willem Zijlstra, Jenny Imker,Henk HeideveldenBarbara Bläsing.

Moderne Devotie
Binnen de expositie was ook aandacht voor de Moderne Devotie. Te zien was op welke wijze de idealen van bekende Devoten – waaronder Geert Groote en Thomas a Kempis – ook in de 21e eeuw nog steeds actueel zijn.

Johan akkerman vormgeving - Leven met aandacht - Jan Pieter Gootjes
Werk van Jan-Pieter Gootjes op 1e verdieping met antraciete wand en bankje uit afvalmateriaal
-johan akkerman vormgeving - Leven met aandacht - harteliefjes boom
Boom uit Pallethout afs darger voor Sociaal handwerkproject 'Harteliefjes'