Museum 1627 Groenlo

De kogel is door de kerk.. Begin september won ik de pitch voor de ontwikkeling van een nieuw museum over de Tachtigjarige Oorlog in de Achterhoek. Het concept hiervoor ontwikkelde ik met mediaproducent Paul van der Ham en Sara van Gennip van het Kameroperahuis

Uit het juryrapport: “In het ontwerp van Johan Akkerman en iGlow zijn heden en verleden, storytelling en presentaties in goede balans.
De journalistieke aanpak biedt een kans om de bezoekers een eigen verhaal te laten vormen vanuit alle inzichten. Het gebouw en de objecten worden hierbij interactief ingezet. Daarnaast is er aansluiting met informatievoorziening in de omgeving.“ We zijn inmiddels gestart met de ontwerpfase.

Mijn focus ligt op het ontwikkelen van het schetsplan voor de inrichting van het museum. Minstens zo belangrijk is de ontwikkeling van ‘het verhalende aspect’ waarbij audio een grote rol speelt. We beelden niet alles uit in dit project, maar combineren historische objecten met audio die samen de verbeelding aanzetten in het hoofd van de bezoeker.

Overigens kan het nog wel even duren voor dit museum daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Dat hangt ook af van de investeringen. Een langlopend traject, maar nu al een boeiende uitdaging.

© Johan Akkerman 2018 – Privacy statement

Scroll Up